Dirigent Michiel van Laarhoven

Michiel van Laarhoven is een muzikale duizendpoot. Momenteel is hij werkzaam als zangcoach, pianodocent, coach bij verschillende opera-projecten en als dirigent bij kamerkoor Amor Vincit, muziektheater Poly Hymnia en vocaal ensemble Octo +.

Michiel studeerde aanvankelijk Nederlandse Taal- en Letterkunde en Muziekwetenschappen. Hierna volgde hij zijn opleiding koordirectie bij Wilko Brouwers aan de Meerjarige Dirigentenopleiding in Utrecht. Na deze opleiding volgde hij masterclasses bij onder meer Michel de Kort, Louis Buskens en Fokko Oldenhuis. Ook nam hij twee keer deel aan de Kurt Thomas-cursus en volgde Michiel diverse masterclasses en cursussen.

De afgelopen vijftien jaar is Michiel met succes o.a. werkzaam geweest als dirigent bij koren als ’tKoor! Hilversum, Pro Musica Bussum en CloseClassic in Naarden-Bussum. Hij dirigeerde onder meer Die Zauberflöte (Mozart), Dido and Aeneas (Purcell), Carmina Burana (Orff), L’elisir d’amore (Donizetti), Orphée et Eurydice (Gluck) en Haydn’s Schöpfung in een geënsceneerde versie.